Interiorul nostru este reprezentat de suflet, interiorul casei este reprezentat de stilul si designul locuintei. Casa este locul unde ne desfasuram principalele activitati. Pentru unii din noi, casa este doar un spatiu util unde dormim, mancam, ne spalam, ne imbracam sau ne crestem copiii, dar in esenta casa este imaginea noastra, este interiorul nostru adus in exterior. De aceea, trebuie sa incercam sa ne facem locuinta cat mai primitoare, cat mai originala, mai frumoasa, mai confortabila si mai functionala. Ca sa ne simtim bine in casa noastra trebuie ca ea sa ne reprezinte. Sa fie vesela, sa fie eleganta, sa creeze invidii, sa fie nonconformista... De aceea 4interior nu se refera doar la interiorul locuintei, ci la interiorul nostru, care are nevoie de toata atentia.

Diana, 4 interior

joi, 23 februarie 2012

Cu gândul la vara…


Sătui de vremea de afară, am simţit nevoia de o schimbare pe care am şi făcut-o. Ce spuneţi, vă place noul nostru look ?

Tot cu gândul la vară, vă prezint mai jos aceast excepţional resort din frumoasa insulă Zanzibar, unde, apropo, ştiţi că acolo s-a născut regretatul Freddy Mercury ?



Proiectat de firma HBA / Hirsch Bender Associates, resortul este situat într-un colţ îndepărtat al insulei, întinzandu-se pe 80 de hectare. Complexul este format din 66 de vile, iar tema aleasă este cea colonială, inspirată din culturile Oman, Swahili, Indiană şi englezească, toate prezente în Zanzibar. Fiecare vilă are propria-i oaza de relaxare, cu o terasă privată şi piscină, păstrând însă structurile moderne şi naturale. 




Decorul interior a fost realizat cu obiecte achiziţionate de pe piaţă locală, iar ceea ce a ieşit aminteşte de amalgamul de culturi care definesc insula. Patul cu baldachin, ne duce cu gândul la istoria Regatului Unit, pe când noptierele ce-l încadrează, aminteşte de frumoasa Indie.




 
In baie, lavoarul a fost personalizat pentru a încadra elemente din trecutul Swahili, în timp ce pereţii amintesc de bogata cultură Oman.



Intregul resort este decorat cu diverse obiecte de artă pictate manual, şi acestea achiziţionate de pe piaţă locală. Ca şi cromatică, au fost folosite nuanţe calde de crem, combinate cu alb şi lemn de culoarea mierii şi a nisipului, pentru o integrare cât mai firească în panorama unică şi extraordinară oferită de insulă. Toate acestea crează un cadru romantic şi sofisticat. Dar destul cu vorba, mai bine să ne lăsăm gândurile să zboare în vacanţă… O săptămână uşoară tuturor !


Niciun comentariu: